השתלת עצם בלסת עליונה – ממה להימנע?

לא מעט מבעיות השיניים עלולות להוביל אותנו להשתלת עצם בלסת העליונה, חלק מהם יכולים להגרם עקב הזנחה חמורה אשר גרמה להוצאה של השן החולה וחלק יכולים להגרם ממכה קשה באזור הלסת שיכולה לגרום לזעזוע בלתי הפיך באזור השן ולגרום לפגיעה של עצם באזורים שונים. אך הליך של השתלת עצם יכול לעיתים להיות ארוך מורכב גם בגלל האזור הרגיש שבו הוא נמצע וגם כי הוא כולל לא מעט מגבלות עם סיום ההליך, לכן לפני שאתם נגשים אל תחילת ההליך שכזה חשוב שתכירו את השלבים הכרוכים בהליך. גם על מנת שתוכלו להגיע רגועים יותר מנטלית אל הליך שכזה וגם בכדי שתוכלו לקצר את זמן ההחלמה ולקבל תוצאות מקסימלית.

שלבים ראשונים של השתלת עצם בלסת עליונה

במידה ואכן נמצאה שן פגועה ותתבקשו להוציא אותה תתבקשו גם כן לבדוק את כמות העצם שן שבאזור השן, בדיקה שכזו תעשה על ידי צילום סי. טי אשר תבדוק את כמות השן באזור המבוקש והאם ישנה אפשרות להשתיל שם שן חדשה. לא מעט מהמקרים של מטופלי שיניים יתקלו בבעיה של מחסור עצם, וכאשר האזור המבוקש נמצא בלסת העליונה הדבר הופך לעיתים למסובך.

השתלת עצם בלסת עליונה- איך זה קורה?

לאחר השלבים הראשונים של צילום וקבלת תמונה מלאה של פה המטופל, יוכל הרופא לקבוע אם אכן הטיפול מצריך גם כן השתלת עם בלסת עליונה. במידה ואכן זה הוא הטיפול שלו תזדקקו, הדבר הראשון יהיה לבחור את סוג העצם שבו ישתמש הרופא, כאשר האפשרויות הן עצם ממקור חיצוני כמו חיה או ממקור אנושי כמו המטופל עצמו.
ההליך עצמו הינו כירורגי ונעשה ב2 צורות כאשר הראשונה מבניהם אמורה נעשית  דרך אחד מדפנות הפה, כאשר הרופא אמור להרים את רצפת הסינוס ולמלא אותה בעצם שאבדה למטופל. השיטה השנייה נקראת "הרמת סינוס סגור" והיא נעשית דרך המכתשית של השן הפגועה ונעשה בעיקר למטופלים עם יחס עצם לא נמוך מידי.

שלבי החלמה וממה להימנע

שלב ההחלמה יכול להשתנות בין מטופל למטופל והוא אמור לארוך בין 3 חודשים לעד חצי שנה, יחד עם זאת  ישנם מספר מגבלות שיש לעמוד בהן. המגלב הראשונה היא כמובן לא לבצע לחץ בצורה נשיפה כמו נגינה על כלי נשיפה, טיסות, צלילה, אפצ'י, ניפוח בלונים ועוד. בנוסף לכך יהיה אסור עליכם לבצע פעילות ספורטיביות שונות.